Pályán kívül

Felfüggesztett börtönre ítélték Phelpset

Az amerikai úszózseni, Michael Phelps beismerte, hogy ittasan vezetett. A bíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az olimpiai bajnokot.

A baltimore-i rendőrség még szeptemberben vette őrizetbe Phelpset. A hatóságok beszámolója szerint 135 kilométer/órás sebességgel haladt egy olyan szakaszon, ahol csak fele ennyivel hajthatott volna, ráadásul tette ezt ittas állapotban. 

A 18-szoros olimpiai bajnok úszó tárgyalását pénteken tartották Baltimore-ban. Phelpset elkísérte édesanyja, és a Baltimore Ravens kétszeres bajnok amerikaifocistája, Ray Lewis is. 

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A bíróságon az úszó beismerte, hogy valóban úgy történt minden, ahogy az a jegyzőkönyvekben szerepel. Ügyvédje hozzátette, részt vette egy 45 napos kezelésen, és az Anonim Antialkoholisták klubjába is eljár majd.

A bíróság végül bűnösnek találta az úszót ittas vezetés vádjában, és egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Phelps a továbbiakban kap maga mellé egy felügyelőt is, méghozzá 18 hónapra. Ha ez idő alatt nem követ el ilyen szabályszegést, törlik a büntetést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik