Pályán kívül

“A magyar focit csak nevetve lehet elviselni”

Az elmúlt hetekben, hónapokban még az is megtanulta Bajner Bálint, Torghelle Sándor vagy Dombi Tibor nevét, aki nem követi a magyar futballt. Ezt a Trollfocinak köszönhetjük.

Jelenleg 197 ezer követője van az oldalnak a Facebookon, így mára a Trollfoci olyan tényező lett a magyar médiában, hogy lehetetlen kikerülni őket.

Nevükhöz híven elég trollok voltak ahhoz, hogy nemrég elkészülő könyvük bemutatóját épp Bukarestben tartsák, a román-magyar helyszínén, október 11-én. A dátum nem véletlen, egy évvel ezelőtt története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar válogatott Amszterdamban, ahol a hollandok 8-1-re átgázoltak rajtunk, előtte pedig egy hónappal a románok is könnyen vertek minket idegenben.

A sajtótájékoztatón a Trollfoci egyik szerkesztője, H. admin, valamint a humorista Rekop György, aki a Trollfoci reklámarca, elmondta, nem botránykönyvet akartak írni, ez kiadvány sokkal inkább a magyar szurkolók hangja.


 Fotó: Sport24

“Vicces történetek, komoly kutatómunka, valamint az adminok személyes történetei találhatóak a könyvben, hogyan kapcsolódtak be a közös munkába” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Rekop és H. admin megnyugtatta a jelenlévőket, ez nem egy mémgyűjtemény, nemcsak öszeollózták az eddigi poénjaikat, hanem ténylegesen lejegyezték a sztorikat, ráadásul egymás részeit nem is olvasták, hogy számukra is izgalmas legyen a könyv megjelenése.

“Egyre többen csatlakoznak, akik még soha nem voltak NB I-es mérkőzésen. Mi vagyunk a magyar labdarúgás legnagyobb marketingesei, azokat is próbáljuk megszólítani, akiket annyira nem érdekel a magyar foci” – árulták el egyik célkitűzéseiket.

 Fotó: Sport24

Egy-egy poszt, vagy fotó létrejötte azonban bármennyire is könnyű feladatnak tűnik, a Trollfoci adminjai napi 8-10 órás kapcsolatban vannak egymással, hogy ötleteiket megosszák és megvitassák, így születnek olyan akciók, mint amikor felhívásukra a magyar szurkolók ellehetetlenítették az Ipswich Town Facebook-oldalát és honlapját.

A “sajtitajtin”, ahogy az elmúlt három napban kódnéven hívták az eseményt, elhangzott az egyik legfontosabb kérdés, mi lesz az oldallal, ha végre jó lesz a magyar futball.

“Nagyon örülnénk, ha nem lenne szükség az oldalra. Szeretjük a magyra focit, de a magyar labdarúgás és a szövetség is egyelőre a kezünk alá dolgozik. Fenyegetéseket kaptunk már, de a legtöbb szereplő, akiről a posztjaink szólnak, humornak fogja fel a dolgot, ezért nem is perelnek minket.”

Végül zárásként Rekop elmesélte, tudják nagyon jól, hogy a válogatott tagjai is nézik a Trollfocit, hiszen amikor a csapat elutazott a beleki edzőtáborba, a török városból épp akkor volt ötven megtekintésük.

“Csak úgy lehet elviselni a magyar labdarúgást, hogy nevessük ki magunkat, jobbat nem tudunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik