Pályán kívül

Meghalt a magasugrás korábbi csúcstartója

Szeptember 11-én, hetvenhét éves korában elhunyt a kiváló magasugró, Medovarszki János, a Buda-Cash Békéscsabai AC napjainkig aktív és eredményes edzője.

Medovarszki atlétikai pályafutása során hatszer lett magyar bajnok magasugrásban, 1957-től pedig tíz éven át 27 alkalommal húzta magára a címeres mezt.

Az 1965-ös budapesti Universiadén bronzérmet szerzett; egy évre rá az Európa-bajnoki döntőben a tízedik helyen végzett. 1961-ben 206 cm-rel beállította, négy évvel később 209 cm-re javította a magasugrás országos csúcsát – írja a Magyar Atlétikai Szövetség honlapja.

 Fotó: masz.hu

Profi pályafutás alatt középiskolai testnevelő tanári diplomát szerzett és tanítói, tanári, főiskolai docensi, tanszékvezetői munkáját is a legnagyobb elismerés övezte. Tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának. Atlétaedzőként is dolgozott, legsikeresebb tanítványa Szepesi Ádám volt, aki a müncheni olimpián 5. helyezést ért el.

A Békéscsabai Atlétikai Clubnál edzői feladatot látott el, napjaink legsikeresebb gátfutója, Baji Balázs is Medovarszki irányításával nevelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik