Pályán kívül

Mégsem a magyar szurkolók verték szét a vonatot

mav-vonat(960x640)(2).jpg (máv, vonat, )
mav-vonat(960x640)(2).jpg (máv, vonat, )

A román-magyar vb-selejtezőről, Bukarestből a szurkolókat hazaszállító vonatban több millió forintos kár keletkezett, de mint kiderült, ezt nem a magyar fanatikusok okozták.

Vasárnap beszámoltunk arról, hogy a 3-0-ra elveszített találkozó után a hazafelé tartó különvonatot “szétszedték”, megrongálták.

Azonban a MÁV-Vonatösszeállítás Facebook-oldalán megjelent legfrissebb közlemény szerint a jelentős kárt okozó rongálást nem a magyar szurkolók követték el.

Fotó: MTI/EPA

“A kocsik külső felületét Romániában kővel dobálták, ezért betört sok ablak, és az oldalfalakon sérülések vannak. Ezekért nem a vonaton utazó magyar szurkolók a hibásak, a kár milliós nagyságrendő. A vonat belsejében kisebb-nagyobb rongálások történtek (letört mosdókagyló, leszakított fülkeajtó, megbontott belső burkolatok, letépett függönyök). Ezeket a vonaton utazó magyar szurkolók okozták, a kár összege az elterjedt információkkal ellentétben NEM milliós nagyságrendű, de a vonat szervezője elismerte ezeket, a tettesek egy része jelentkezett.”

A károk megtérítését illetően az állásfoglalás szerint nem végleges összeg, de a kődobálással kapcsolatban a MÁV-Start felvette a kapcsolatot a román rendőrséggel, akik egyéni tettesek ellen nyomoznak.

A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: MTI / Rosta Tibor

“Az elterjedt hírekkel ellentétben a B 20-80 kocsikat emiatt nem kell selejtezni, honállomásukon, Békéscsabán hamarosan helyre lesznek állítva. A két WRm étkezőkocsi fővizsgája idén jár le, újat már valószínűleg nem kapnak (de nem a rongálás miatt)”

A magyar válogatott egyébként kedden ismét pályára lép: ezúttal Észtország lesz az ellenfél Budapesten. Ha nyerünk, még mindig van matematikai esélyünk a csoport második helyének megszerzésére, ám a gyakorlatban a harmadik helyért is meg kell küzdenünk a törökökkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik