Pályán kívül

“Sipi egy erős nő”

sipos edit (sipos edit, )
sipos edit (sipos edit, )

Sipos Edit korábbi csapattársa, Szamosi Csilla megpróbál segítni az életéért küzdő barátjának. Nagyon rossz a helyzet, de bízik a csodában.

Mint arról korábban írtunk, Sipos Edit, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk – ahogy sokan ismerik, “Sipi” – súlyos betegséggel küzd, hiszen évekkel ezelőtt rákot diagnosztizáltak a szervezetében.

A pólóválogatott korábbi csillaga a medencében számos éremért harcolt már – 1994-ben az a bizonyos vb-arany, majd 2001-ben ezüst, ebben az évben Eb-arany, 1995-ben és 2003-ban második hely, 1993-ban Bajnokcsapatok Európa Kupája-elsőség és kilenc magyar bajnoki cím -, most viszont olyan ellenféllel néz szembe, akit nagyon nehéz legyűrni.

Az elmúlt hetekben lett egyre rosszabb az állapota, az onkológiára került, mert áttétet találtak nála, de már hazaengedték és családja körében pihen. A kemoterápia és a gyógykezelés azonban nem olcsó, és eddig az úszásoktatással megkeresett pénzét fordította erre.

Elődöntőt ért a franciák legyőzése a 2001-es budapesti Eb-n
Fotó: MTI

“Amikor visszatért Szentesre, úszásoktatással foglalkozott. Mindig hozta a gyerekeket a versenyekre. Bármikor szóltunk neki, örömmel jött segíteni, pozitívan állt mindenhez. Jelenleg nagyon rossz az állapota, de a családjával együtt azért bizakodunk” – mondta egykori csapattársa, Szamosi Csilla, akivel BEK-et nyert “Sipi” még ’93-ban.

A korábbi pólós azt már nem tudta felidézni, mikor diagnosztizálták egykori csapattársánál a betegséget, csak azt, hogy mikor hallott róla először.

“Én tanítok, így találkoztunk újra évekkel ezelőtt. Bejött hozzánk az egyik barátnője lányáért. Akkor mesélt az első műtétjéről. Ő egy erős nő, egy hónappal ezelőtt még senki nem mondta volna meg róla, hogy ilyen beteg, nem látszott rajta semmi, azóta sokat romlott az állapota…”

A világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk az életéért küzd. Aki segíteni szeretné a gyógykezelését, az az alábbi számlaszámra küldheti el felajánlását.

A segítségkérő üzenet

Edit szerény ember. Aki ismeri, tudja, hogy inkább meghal, mint hogy betegségével másokat terheljen. Fogjunk össze, segítsünk neki!

Ha Te is azt érzed, hogy segítened kell, itt megteheted!

Raiffeisen Bank : 12066007 – 00505938 – 00300001
Külföldről : HU 1012 0660 0700 5059 3800 3000 01
SWIFT kód : UBRT HUHB

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik