Pályán kívül

Hajléktalan lett az angol focilegenda

focilabda(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )
focilabda(1)(960x640).jpg (labda, foci, gól, )

Sokkoló bejelentést tett Kenny Sansom, korábbi 86-szoros angol válogatott labdarúgó.

Az Arsenal színeiben 314 bajnokin pályára lépő egykori balbekk az angol The Sunnak mesélt a mostani életéről és elmondta, az utcán él, alkoholista és szerencsejáték-függő. Pedig Kenny Sansom még 1200 fontot keresett hetente az Ágyúsok labdarúgójaként és egy valóságos palotában élt aktív sportolóként. Ehhez képest most egy park padján kénytelen aludni és a családtagjai attól félnek, hogy majd egyszer holtan találják az utcán.

„Tíz napja az utcán élek. Mindez azért van, mert elfogyott a pénzem. Iszom, nem érzem túl jól magam és mindenemet eljátszom ilyen-olyan szerencsejátékokon. Nem valami jó érzés egy padon aludni” – mondta Sansom, aki a bulvárlap információi szerint napi hét üveg (!) rozébort iszik meg.

Az egykori kiváló focista korábban dolgozott az Arsenalnál is, stadionlátogatásokon segédkezett, ám már egy jó ideje tudni, hogy az élete kisiklott. 2011-ben vallott először a problémáiról, majd a 2013-as év elején az Emirates Stadion környékén esett össze és kórházba kellett vinni.

„Igazi profi volt, nagyon, nagyon szomorú, amiket hallok róla. Teljesen meglepődtem. Már egy jó ideje nem hallottam felőle, akkor pedig még talán a Sky televíziónál dolgozott” – mondta róla korábbi edzője, George Graham, aki szerint az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) lehet a segítségére, akik korábban már sok bajbajutott focistának nyújtottak segítő jobbot.

Sansom 1994-ben hagyta abba a profi labdarúgást, azóta vannak problémái az alkohollal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik