Pályán kívül

Ő az első nyíltan meleg focista az USA-ban

Robbie Rogers, a Los Angeles Galaxy játékosa az első olyan labdarúgó, aki nyíltan vállalja másságát az Egyesült Államokban.

Egyre bátrabbak a sportolók a tengerentúlon, legutóbb Jason Collins, az NBA stabil játékosa „bújt elő”. Most Robbie Rogersszel kapcsolatban számolhatunk be új információval.

A Los Angeles Galaxy játékosa februárban vallotta be, hogy meleg, majd aztán bejelentette, hogy abbahagyja a profi labdarúgást.

Most az amerikai lapok arról írnak, hogy visszatér a pályára. Mivel így tesz, ő az első focista a Major League Soccerben, aki nyíltan vállalja másságát.


Fotó: AFP

Rogers a Columbus Crew-ban játszott 2007 és 2011 között, majd Chicagóban, ott döntötte el, hogy felhagy a focival. Most Mike Magee-ért cserében a Los Angeles Galaxyban újrakezdi a profi játékot egy egy hónapos edzésidőszakot követően.

Februárban még így nyilatkozott: „Féltem, féltem megmutatni, ki vagyok valójában. Emiatt sosem tudtam megvalósítani az álmaim. Később rájöttem, csak akkor tudok boldogan élni, ha őszinte leszek. Az őszinteség egy ördögi dolog, de tényleg egyszerűbbé teszi az életet. Én már szabad vagyok, a titok a múlté, mostantól azt az életem élhetem, amit nekem szánt a teremtő” – mondta a focista.

Videó – a debütálás hétfő hajnalban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik