Pályán kívül

A Való Világ 5 lenyomta az olimpiát

olimpiai zászló (olimpiai zászló, )
olimpiai zászló (olimpiai zászló, )

Hazai viszonylatban a keresési eredmények 14 különböző kategóriában mérettettek meg – számol be a keresooptimalizalas.org. Szemben a világ kereséseivel, a magyar keresések fokozottabb érdeklődést mutatnak a gazdasággal, valamint az életszínvonallal kapcsolatos témák iránt.

Összesített hazai eredmények:
A Google Zeitgeist összesített „felkapott” keresési eredményei a következőképpen alakultak a Magyarországon:

1. Való Világ 5
2. Olimpia 2012 
3. Megasztár 
4. Bérkalkulátor 2012 
5. Éden Hotel 2 
6. Ryanair 
7. Pöttyös 
8. Whitney Houston 
9. Erzsébet utalvány 
10. Bándy Kata

Kétségtelen azonban, hogy a 2012-es évet – legalábbis a nyarat – az olimpiai játékok határozták meg. Az összesített listában ezüstérmes keresőszó mellett pedig olimpikonjaink is szépen szerepeltek a különböző kategóriákban.

Természetes, hogy a „Sportolók” kategóriában a Londonban érmet szerzett magyarok négy helyet is megszereztek, sőt, a „Személyek” között is három helyet követeltek maguknak.

Ebben a csoportban így Jakabos Zsuzsanna a harmadik, Gyurta Dániel az ötödik, Risztov Éva pedig a hatodik helyet szerezte meg. Persze a képet azért árnyalja, hogy amíg a legkeresettebb sportoló az idei futball-Eb egyik sztárja, Balotelli volt, addig a legfelkapottabb személynek egy valóságshow-szereplő bizonyult.

Meglepetés vagy sem, a “Csapatok” kategóriában a Fradi lenyomta a Barcelonát. A Top 10-be további három magyar klub került be, a DVTK, az Újpest és az MKB Veszprém. Meglepetésre az Európa Ligában menetelő Videoton nincs az élbolyban.

Az adatokból jól látszik, hogy az olimpiát, illetve a játékok hazai győzteseit a magyar felhasználók között nemcsak a tévéképernyőkön, hanem a világhálón keresztül is aktívan nyomon követték.

A Google Zeitgeist minden kétséget kizáróan reprezentatívnak tekinthető. Valóban elképesztő számokról van szó: a legnagyobb keresőmotor ugyanis nem kevesebb, mint 1,2 billió keresést vett figyelembe a keresési toplisták kialakításakor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik