Pályán kívül

Knézy Jenőt sokkolta pótapja halála

A sportriporter Londonban az olimpián értesült arról, hogy egyik legközelebbi munkatársát elvesztette.

Hatvanegy éves korában hunyt el Sipos János, Sipi, az ismert sportriporter, kerékpáros szakkommentátor, az MTVA volt munkatársa – tudatta ma az MTI.

A Sport24 információi szerint Sipos Jánosnak 3 nappal ezelőtt az olimpia kerékpárosversenyét kellett volna közvetítenie, de – ami még soha életében nem fordult vele elő – nem jelent meg az Eurosport stúdiójában a megbeszélt időben. Mivel a telefonra sem reagált, egy fóti kollégát riasztottak, aki a földön fekve a házában talált a riporterre. Éjszaka agyvérzést kapott. A kórházban még napokig küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni.

Sipos János 18 éven át volt kerékpárversenyző, 11 évig szerepelt a válogatottban. Hetedik lett az 1971-es világbajnokságon a 100 kilométeres csapatversenyben. Ötször nyert bajnoki címet. Haláláig az Eurosport szakkommentátoraként dolgozott, ifj. Knézy Jenővel egy évtizede közvetítették együtt a világ legnagyobb kerékpáros körversenyeit. Knézy az Eurosport oldalán írt nekrológot . A Sport24-nek Londonban sikerült utolérnie, és érdeklődésünkre elmondta: „Rendkívüli módon megdöbbentett Sipi váratlan halála. Még nem igazán fogtam fel… Csak 61 éves volt… 15 évet dolgoztam vele együtt. A Tuor de France népszerűsége azért lett olyan, amilyen, mert kevesen vannak, akik műfajt képesek teremteni – Sipi ilyen volt. Úgy váltunk el, hogy jövök haza és együtt közvetítjük a Vueltát, a világbajnokságot …., hát, most már nem fogjuk… Mióta apu meghalt, apám helyett apám volt. Ezt mindig éreztette is velem…”

Sipos János, Sipi így teremtett iskolát

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik