Pályán kívül

Terryt felmentették a rasszista vádak alól

john terry (john terry, )
john terry (john terry, )

Felmentették az angol labdarúgó-válogatott játékosát, a rasszizmussal vádolt John Terryt. A labdarúgó ügyében a bíróság pénteken hirdetett ítéletet.

A vád szerint a Chelsea védője még tavaly októberben, a Queens Park Rangers elleni mérkőzésen tett rasszista kijelentést az ellenfél színesbőrű játékosára, Anton Ferdinandra.

Februárban már egyszer meghallgatták Terryt az ügyben, ám akkor ártatlannak vallotta magát. Ennek ellenére az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) megfosztotta a labdarúgót a válogatott csapatkapitányi posztjától.

A westminsteri Főügyészség pénteken azonban meghozta döntését: a labdarúgó nem bűnös. Howard Riddle bíró így foglalta össze a tárgyalást: “Nem találtunk meggyőző bizonyítékokat arra, hogy Mr. Terry tényleg rasszista kijelentést tett Mr. Ferdinandra. Minden információt begyűjtöttünk az esetről, de nem tudjuk pontosan, milyen szavakat mondott neki.”

Egyébként ha John Terryt bűnösnek találták volna, akkor valószínűleg legfeljebb 2500 font (nagyjából 900 ezer forint) pénzbírságra ítélik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik