Pályán kívül

Megbénult a világbajnok bokszoló

A vb-címmecsre készülő Paul Williams deréktól lefelé megbénult egy motorbalesetben, ami Atlanta külvárosában történt.

A háromszoros profi ökölvívó világbajnok Paul Williams vasárnap reggel Atlanta elővárosában egy kanyarban próbált meg kikerülni egy autót, amikor az ütközés történt. A bokszoló délután a bátyja esküvőjére volt hivatalos.

Williams a baleset következtében a hátára esett és súlyos gernicsérülés érte, megszakadt a gerincvelő, emiatt deréktól lefelé teljesen megbénult. Szerdán egy műtét vár az öklözőre, ami azonban csak jelenlegi állapotát fogja stabilizálni a felsőteste érdekében.

“Sajnos deréktől lefelé egyáltalán nem tud mozogni, de jó hangulatban van, és szilárdan hisz benne, hogy vissza fog térni a ringbe, sőt, újra motorozna” – mondta Williams menedzser-edzője, George Peterson. Az orvosok szerint azonban csodaszámba menne, ha a sportoló újra lábra tudna állni.

Williams, aki eddigi 43 meccséből 41-et nyert meg, 27-szer K.O.-val, szeptemberben vívott volna Las Vegasban nagyváltósúlyú WBC-címmeccset a mexikói Saul Alvarez ellen.

A tragédia ellenére Paul Williams humoránál maradt, kijelentette: “Ha nem tudom folytatni a bokszot, legfeljebb elmegyek stand up-komikusnak”.

Az amerikai ökölvívást a héten már a második sokk érte, hétfőn Johnny Tapia halálhírét közölték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik