Pályán kívül

Emlékérmet kap a Száguldó Őrnagy

Emlékérme készült Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgója születésének 85. évfordulója alkalmából.

Az érmét egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be, s az eseményen elhangzott, hogy az ifj. Szlávics László éremművész által készített plakett a “Nagy Magyarok” elnevezésű, 12 darabos kollekciójának egyike. A Puskás-emlékérme tükörveretes technikával készült, 24 karátos arannyal bevont réz. A medál előlapján az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes legendás futballista portréja mellett neve, valamint születésének és halálának éve szerepel, a hátlapon pedig a “Nagy Magyarok” felirat és a magyar nép történetére utaló szimbolikus életfa látható.

Az érmét készítő cég egy teljes kollekciót adott át a sajtótájékoztatón Puskás Ferenc özvegyének. A legfeljebb tizenötezer példányban készülő “Nagy Magyarok” kollekcióban egyébként a Puskás-érme mellett többek között Szent István király, Gróf Széchenyi István, Petőfi Sándor, Arany János, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán portréjával ellátott plakettek is szerepelnek.

A Száguldó Őrnagy születésénék 85. évfordulóján a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia koszorút helyezett el a legendás futballista sírjánál, a Szent István Bazilika altemplomában. “Tervben van egy egészalakos szobor felállítása is, erre három városban, Budapesten, Madridban, vagy Athénban kerülhet sor, jelen pillanatban a görög főváros áll a legközelebb ahhoz, hogy a terv még ebben az évben valóra váljon” – nyilatkozta Szöllősi György, az akadémia kommunikációs igazgatója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik