Pályán kívül

Kobe Bryant felesége válni akar

Kobe Bryant felesége válni akar, pénteken be is nyújtotta a hivatalos papírokat az illetékes bírósághoz.

Vanessa Bryant, aki kitartott férje mellett 2003-ban, mikor szexuális zaklatással vádolták, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva szeretné felbontani házasságukat. A papírokat ő már december 1-én aláírta, míg a Los Angeles Lakers játékosa december 7-én tette meg ugyanezt.

Amerikai lapok egyébként megpendítették, hogy Vanessa jól időzített, ugyanis a kalfironiai szabályok szerint a feleség tíz év házasság után igényelhet élete végéig szóló asszonytartást. A tengerentúli kollégák azt is kiszámolták, hogy Bryant vagyona mintegy 360 millió dollára rúg, melynek fele, 180 millió illeti meg leendő ex-nejét, ami a Lakersnél megkeresett pénzének a 91,8 százaléka – szép summa, még szerencse, hogy a játékos több szponzori gigaszerződéssel rendelkezik.

A felek egyaránt közös felügyeletet kértek két lányuk felett, Vanessa Bryant feleségtartásra is igényt tart. A család szóvivője pénteken jelezte, hogy a pár azt szeretné, ha senki sem zaklatná őket az elkövetkezendő időszakban, s a válásukat abszolút magánügyként kezelik, nem szeretnék a részleteket nyilvánosságra hozni.

Az ötszörös NBA-bajnok Bryant 1999-ben ismerte feleségét, akit 2001 áprilisában vette el.

A Lakers 33 éves sztárja magánélete mellett a csapatánál is problémákkal küzd: az utóbbi időben többször is élesen kritizálta az együttes elöljáróit, amiért egyik legjobbjukat, Lamar Odomot elengedték a címvédő Dallas Maverickshez, új, komoly erősítést jelentő kosaras viszont nem érkezett a gárdához.

Az NBA alapszakasza december 25-én veszi kezdetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik