Pályán kívül

El Clásico az esőben

Megint a Barcelona! Hogyafenevinnéelazegészrohadtmindent!

A szombati El Clásicot már nagyon vártuk. Testületileg. Még anyukám is tudja, mi ez, és ez nagy szó. Real Madrid-Barcelona hiperszupermega derbi. A spanyol bajnokság nem különösebben érdekel, kivéve, ha a Real Madrid játszik. A férjem is inkább az angol bajnokit nézi (csak ezért képes volt a nappaliba beköttetni a Digi Tv-t), de azt mondta, ezt a meccset mindenképpen látni kell. Egyértelműen a királyi gárdának szurkoltunk, korábban már említett indokok miatt. A férjem szerint nagyon szép focit játszanak, és szerethetőek, szimpatikusak a játékosok. Az én indokom továbbra is Cristiano Ronaldo. Bár ezen az estén nem tudtam őt maradéktalanul szeretni, sőt, baromira haragudtam rá, amiért több helyzetet is kihagyott. Mourinho szerint, ha ideálisak a körülmények, biztosan ők nyernek. Heee? Hazai pályán játszottak több mint nyolcvanezer néző előtt. Jó, jó, esett az eső, de mindkét csapatnak esett.

 

 

Az eredménye meg is lett, hiszen 3:1-re győzött a Barcelona. Eszembe jutott a Belga Huszonkét férfi című nótája. Már ők is megénekelték, hogy „Eszem f@szom megáll, kikapott a Real. Ki a TOTÓ király, ha kikapott a Real?” Érdemes rákeresni, aki még nem hallotta. Zseniális nóta.

Na de vissza az El Clásicóhoz. Az első félidő közepéig úgy éreztem, hogy a Realnak áll a zászló. Sajnos nem így lett.  Leszámítva Victor Valdes óriási bakijáta a meccs elején, a Barca jobb volt, ezt el kell ismerni.. És mint tudjuk, a körülmények sem voltak ideálisak. A férjem persze tajtékzott. Utálja és színészválogatottnak hívja a Barcelonát. Imádják feldobálni magukat és utána erőszakosan pisztolyozzák a bírót, hogy adjon lapot. Ezt a sípmestert azonban keményebb fából faragták, és szövegelésért még Messi sem úszhatta meg a sárga lapot. Az eredményen azonban ez mit sem változtatott. Mourinho meglehetősen pipának látszott, de önmagához képest visszafogottan viselte a vereséget. Amúgy pedig tök jó fej volt, hogy az augusztusi balhé után, amikor laza könnyedséggel belenyúlt a Barca másodedzőjének szemébe, most odament és lejattolt Villanovával. A pasas fogadta Mourinho baráti jobbját, így remélhetőleg ez a balhé is megoldódott. Amúgy nagyon bírom Mourinhót. A verebek azt csiripelik, hogy ő válthatja, reméljük még sokára, Sir Alex Fergusont a Manchester United élén. Bízzunk benne, hogy méltó utódja lesz, és nem fog belenyúlni senki szemébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik