Pályán kívül

A Barca focistái keresik a legtöbbet

A katalánok mellett a Real Madrid labdarúgói is megelőzték a New York Yankees baseball-játékosait a világ legjobban fizetett sportolóinak listáján.

Egy szerdán nyilvánosságra hozott brit tanulmány eredményei szerint a 2009/10-es szezonban a Barcelona futballistáinak éves átlagkeresete 7,9 millió dollár volt, míg a nagy rivális Real Madridnál ez az összeg 7,35 millió dollárra rúgott.

Az elmúlt évben még első helyezett Yankees játékosainak átlagkeresete ugyanakkor “csak” 6,75 millió dollár volt. A lista negyedik és ötödik helyét az észak-amerikai profi kosárlabdaligában szereplő Los Angeles Lakers (6,54 millió dollár) és Orlando Magic (6,36 millió dollár) foglalja el, míg az angol Chelsea (6,02 millió dollár) futballcsapata a hatodik.

A Manchester City, a Manchester United, a Liverpool és az Arsenal ugyancsak befért az első harminc közé, ezzel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság a leggazdagabb futball-liga a világon.

Az első harminc között tíz NBA-ben szereplő kosárlabdacsapat és nyolc, az észak-amerikai profi baseball-ligában érdekelt együttes található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik