Pályán kívül

Ashley Cole légpuskával lőtt le egy diákot

A Chelsea játékosa hosszú rendőrségi kérdezz-felelekre számíthat – szerinte csak véletlen baleset történt.

A 21 éves Tom Cowan a Loughborough University sport szakos hallgatója, éppen gyakornoki időszakát tölti a londoni klubnál – az oldalán érte a lövés, alig másfél méter távolságból. A szemtanúk beszámolói szerint Cole egy dobozban hozta magával a .22 kaliberes légpuskát a csapat edzőtáborába – ez a legnagyobb teljesítményű puska, amit az Egyesült Királyságban engedély nélkül is lehet tartani.

A News of The Worldnek nyilatkozó források állítják, Cole viccből vette elő a fegyvert a csapat öltözőjében, és éppen mutogatta volna körbe, amikor a puska elsült. A focista mintegy másfél méterre állt a 21 éves diáktól, akit azonnal kórházba vittek, azonban még két nappal az eset után is folyamatos orvosi ellátását igényel. A lapnak nyilatkozó informátorok azt állítják, a klub vezetői és Cole is bocsánatot kért Cowantől.

Hacsak az ügyben vizsgálódó rendőrök nem találnak arra vonatkozó bizonyítékot, hogy a fegyver szándékosan sült el, nem valószínű, hogy a sztárfocista ellen vádat emelnek majd.

A fiú édesapja, az 51 éves Ronald Cowen követelte, hogy az eset miatt indítsanak fegyelmi eljárást a sztárfocista ellen – tegnap este pedig a klub szóvivője bejelentette, pontosan ez fog történni. „Mindent megvizsgáltunk az üggyel kapcsolatban, és hajlandóak vagyunk megtenni a szükséges lépéseket. A továbbiakban azonban nem kívánunk részleteket megosztani a sajtóval, hiszen a klub egyik belső ügyéről van szó” – állt a nyilatkozatban.

AJÁNLOTT LINKEK:

A rendőrség vizsgálódik Ashley Cole légpuskás lövöldözésének ügyében – angolul (The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik