Forma-1

Lauda szerint befenyítették tavaly Hamiltont és Rosberget Barcelona után

Emlékezetes történet volt a 2016-os Forma-1-es szezonban, amikor Lewis Hamilton és Nico Rosberg összeütközött a barcelonai futam első körében. Az eredmény kettős kiesés, a két pilóta addig sem ápolt túl jó kapcsolatot, de utána úgy tűnt, nincs már esély arra, hogy a két versenyző vészesen megromló viszonyát megoldják.

Most Niki Lauda, egykori háromszoros világbajnok (1975, 1977, 1984), jelenleg a Mercedes-istálló egyik vezetője elmondta, közel voltak ahhoz, hogy megváljanak versenyzőiktől.

Bevezettünk egy szabályt. Elmondtuk nekik, hogy ami Barcelonában történt, az teljes mértékben elfogadhatatlan a csapatban. Lefektettük az alappontokat: büntetések, pénzbírságok, stb. Ha ez sem lett volna elég, elmondtuk, hogy bármelyiküket kirúghattuk volna, mert mi csapatjátékosok vagyunk, és ebbe nem fér bele az, hogy kicsináljuk a másikat

– idézi a Skysports Laudát. Az egykori osztrák kiválóság szerint a szigor bevált, a béke helyreállt, és újra koncentrálhattak a versenyzésre és a világbajnoki cím(ek)re. Lauda hozzátette, nem volt mindig olyan rossz a két pilóta kapcsolata

Gyerekként csapattársak, barátok voltak. Az elején nálunk is minden rendben volt, de ahogy kezdett egyre feszültebb és komolyabb lenni a helyzet, egymás ellen fordultak. Az elmúlt években csak az volt a kérdés: Nico (Rosberg) vagy Lewis (Hamilton) lesz-e a világbajnok.

A két pilóta három szezont töltött egy csapatban, kétszer Hamilton, 2016-ban viszont éppen Rosberg nevetett a végén. Más kérdés, hogy akkor a német azonnal bejelentette, visszavonul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik