Forma-1

Forma-1: Japánban már minden egyes csatornafedőt külön leellenőriznek

A múlt hétvégi, egyébként utolsó Malajziai Nagydíj emlékezetes pillanata egy sajnálatos baleset volt – nem, most nem arra gondolunk, amikor Sebastian Vettel és Lance Stroll összementek a levezető körön. Még a szabadedzések alatt nyílt fel az egyik csatornafedő, Romain Grosjean erre ráhajtott, a fedő szétvágta a Haas jobb hátsó abroncsát, kisebbfajta csoda, hogy a francia pilótának nem esett baja.

Videó – Grosjean balesete:

Elég sok beszédtémát szolgáltatott az eset, még a futamot követő pilótaeligazításon is több kérdés érkezett ezzel kapcsolatban, más kérdés, hogy Charlie Whiting versenyigazgató a húzósabbakat (például, hogy kinek kell ilyen esetben kifizetni a károkat) kikerülte.

Most viszont a Sky Sports fotója szerint Whiting maga megy végig az 5,8 kilométer hosszúságú pályán, hogy leellenőrizze, minden rendben van a csatornafedőkkel.

A Japán Nagydíjat vasárnap rendezik. A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton eddig háromszor, riválisa, Sebastian Vettel négyszer diadalmaskodott Szuzukában. A rekorder Michael Schumacher hat futamgyőzelemmel.

Fotó: Clive Mason/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik