Forma-1

A Red Bullnál már a Ricciardo utáni időkre készülnek

A mezőny egyik legszimpatikusabb pilótapárosa a Red Bullé, ráadásul Daniel Ricciardo és Max Verstappen is rendkívül tehetséges, úgyhogy a Forma-1-ben szereplő osztrák istállónak jó dolga van. Közben viszont hétről-hétre felröppennek a pletykák, hogy a Red Bullnál inkább a fiatal hollandot preferálják hosszú távon és erről beszélt az Auto Motor und Sportnak nyilatkozó Helmut Marko is.

Verstappennek hosszabb szerződése. Ricciardo már reklámozza magát, úgyhogy alternatíva után kell néznünk. Nem lehetünk felkészületlenek

mondta a csapatfőnök.

Ami a szerződéseket illeti, a hollandnak a hírek szerint még a 2019-es szezonra is van kontraktusa, ausztrál csapattársának viszont csak jövőre. A Forma-1-ben azt pletykálják, hogy nagy eséllyel pályázik a nagy valószínűséggel a jövő év végén visszavonuló Kimi Räikkönen helyére. Már csak amiatt is, mert szabadügynök lesz, ingyen igazolhatná le a Ferrari, ami azért elég nagy fogás lenne.

Az idei világbajnoki szezonban a 28 éves Ricciardónak és a 20 éves Verstappennek is egy-egy futamgyőzelme van, Verstappen épp legutóbb, a Malajziai Nagydíjon diadalmaskodott. Az ausztrál viszont jelenleg a legstabilabban teljesítő versenyző, a legutóbbi 11 futamból nyolcszor állt dobogóra. Daniel Ricciardo a negyedik helyen áll összetettben, 84 ponttal előzi csapattársát.

Az idény a hétvégén folytatódik, a Japán Nagydíjat rendezik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik