Forma-1

Sebastian Vettel megúszta

Egészen őrült véget ért a Forma-1 utolsó Malajziai Nagydíja. A Max Verstappen győzelmével zárult futam levezető körén Sebastian Vettel és Lance Stroll ment egymásnak, a Ferrari pedig rendesen összetört. A német pilótát végül honfitársa, Pascal Wehrlein furikázta be a boxba.

Az eset:

Nagy volt az aggodalom az eset után, Vettel ennek hangot is adott. Félő volt, hogy megsérült az autó váltója, márpedig, ha cserélni kell, akkor az öt rajthelyes büntetést érne a hétvégi Japán Nagydíjra. A csapat visszaküldte az alkatrészt Maranellóba, ahol a tüzetes vizsgálatok kimutatták:

semmi probléma, a váltót lehet használni.

A váltót majd szombaton reggel szerelik vissza Vettel Ferrarijába, a harmadik szabadedzésen így be lehet tesztelni, hogy tényleg minden a legnagyobb rendben van-e.

Minden ilyen „apróság” sokat számít már a szezon hajrájában. Főleg, hogy Malajziában hiába diktált jó tempót a Ferrari, Vettel autója megadta magát az időmérőn, így végül a mezőny végéről kellett rajtolnia. Nagyszerűen vezetett utána, negyedik lett, de a riválisa, Lewis Hamilton másodikként ért célba, így az előnye már 34 pont az összetettben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik