Forma-1

Malajzia ingyen sem kér a Forma-1-ből

Razlan Razari, a Malajziai Nagydíjnak otthont adó pálya ügyvezetője csúnyán odaszólt Bernie Ecclestone utódjainak az utolsó sepangi futam előtt, írja a Nemzeti Sport.

A Maláj Nagydíj rendezői már hónapokkal ezelőtt bejelentették, hogy a jövőben nem kívánják többször fogadni a Formula–1 mezőnyét, ugyanis anyagilag sem nekik, sem a kilátogató nézőknek nem éri meg a futam megrendezése, illetve megtekintése.

Ezt a nézőszám visszaesése az utóbbi években is tükrözi, tavaly 46 944-en mentek ki, míg 2013-ban még 88 450-en tekintették meg a helyszínen a sepangi futamot. Ezzel szemben a MotoGP jövő havi versenyhévégéjére máris elkelt az összes jegy.

Még ha visszautasíthatatlan ajánlatot is kapunk, például ingyen rendezhetjük meg a nagydíjat, mit nyerünk vele? Én magam sem tudok leülni a televízió elé és megnézni egy versenyt az első körtől az utolsóig, két órán keresztül. Nehéz az ilyen jellegű eseményeket eladni, és manapság befektetni sem éri meg beléjük.

– érvelt Razlan Razari a kiszállás mellett.

A Maláj Nagydíj kiválásától függetlenül is gyökeres változások mehetnek végbe a száguldó cirkuszban, szó volt már több motorról, több futamról és a helyszínek sorrendjének átalakításáról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik