Forma-1

Fernando Alonso ököllel vezette le a feszültséget Szingapúrban

A 2015 óta a McLaren-Hondával csak szenvedő kétszeres világbajnok (2015, 2016) Fernando Alonso Szingapúrban sem volt túl szerencsés, egy rajtbaleset következtében rögtön az első körben kiesett. Pedig nagyszerű rajtot vett, egészen a harmadik helyig jutott, aztán jött a csatt. Az évek óta érezhetően és láthatóan feszült spanyol pilóta most elmondta, hogyan próbált lenyugodni a szobájában az eset következtében.

Alonso már Malajziában mondta el, hogy a csalódottsága akkor változott át dühhé, amikor megnézte a visszajátszást, és rájött, micsoda esélyt hagyott elúszni. Akkor csapott ököllel úgy a falba, hogy a mai napig ott van (ha meg nem javították) az ütés következtében keletkezett lyuk.

Beleütöttem a falba, hogy kicsit megnyugodjak. Láttam a felvételen, hogy (Sebastian) Vettel kicsúszik, én pedig pont Lewis (Hamilton) mögött voltam az éppen jó keveréken, és esélyem volt rá, hogy őt is megelőzzem. Utána pedig maximum egy-két helyet veszítettem volna, hiszen megvolt a sebességem, és nagyon szűk a pálya

– mondta Alonso. Hozzátette, óriási eredményről maradt így le.

Karrierem egyik legfontosabb dobogója lehetett volna a szingapúri. Néha alapból lassúak vagyunk, de most nem így volt. Nagyon sajnálom, mert a dobogó simán meg lehetett volna. Nem sikerült, de próbálok pozitívan gondolkodni

– így a spanyol világbajnok.

Fernando Alonso 2015 óta versenyez a McLaren-Hondánál (ha marad, akkor jövőre már McLaren-Renault-nál), és a három szezon alatt eddig 75 pontot szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik