Forma-1

Michael Schumachert Amerikába költöztetik

A német Bravo magazin arról számolt be, hogy a 48 éves, 2013-as síbalesete és kómája óta lassan négy éve csak a legközelebbi hozzátartozók által ismert fizikai és mentális állapotban lévő Forma-1-es pilótát Dallasba szállítják, ahol egy agysérülésekre szakosodott specialista próbál áttörést elérni az állapotában.

Széles körű tapasztalatunk van a traumás betegekkel, ráadásul Európában valószínűleg nincs olyan klinika, amelynek annyi páciense lenne, mint nekünk

– állítja Mark Weeks, aki elismert agyi specialistának számít az Egyesült Államokban.

A hétszeres Forma–1-es világbajnok Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban.  A feje egy sziklának csapódott és kómába esett. Kétszer életmentő műtéten esett át.

Az elmúlt években a család és  Sabine Kehn sajtófőnök minden információt megpróbál visszatartani Schumacher valós állapotával kapcsolatban.

Egyes információk szerint már 2014 április elején pillanatokra magához tért. Június 16-án pedig érkezett a hír, amit mindenki annyira várt már: felébredt Schumacher! Szűk egy hónappal később ellopták az aktáját, a gyanúsított pedig megölte magát a börtönben.

Szeptember első napjaiban hazaengedték Schumachert, akinek ekkorra már napi ötmillió forintba került az ellátása. November végén Philippe Streiff, korábbi Forma-1-es pilóta azt állította, Schumacher kerekesszékben ül, memória- és beszédzavarral küzd.

2015-ben azt írták, az akkor 46 éves sportoló felépülése rendkívül lassú, állapotában nincs lényegi változás, hacsak az nem, hogy testsúlya rohamosan csökken, alig 45 kiló.

Ami biztos, a hétszeres világbajnokot jelenleg még a család svájci otthonában kezelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik