Forma-1

Hamilton: Szégyen, hogy a McLaren nincs az élmezőnyben

A hét híre a Forma-1-ben az volt, hogy a McLaren és a Honda szakítanak, jövőre már a Renault szállítja a motorokat a brit csapatnak. Ez már csak azért is érdekes, mert így könnyen elképzelhető, hogy Fernando Alonso marad majd az elmúlt években csak szenvedő istállónál.

Főleg ez volt a beszédtéma csütörtökön, a Szingapúri Nagydíj előtti sajtótájékoztatón. Alonsót kérdezték, azt mondta, több opció is van, ami biztos, nem a 10-15. helyért akar harcolni, viszont biztosan a Forma-1-ben marad és nem megy az IndyCarba sem a Monacói Nagydíj idején. Csatlakozott hozzá Lewis Hamilton is, a korábbi csapattársnak elég markáns véleménye van a spanyol pilóta helyzetéről:

Remélem, olyan autót tesznek alá, amivel versenyen lesz velünk. Szégyen, hogy a McLaren nincs az élmezőnyben.

Ehhez kapcsolódó hír az is, hogy a Toro Rossónak szállít majd motort a Honda és állítólag a McLaren-Honda-Renault-Toro Rosso ügylet része az is, hogy Carlos Sainz Jr. a Renault-hoz igazol. Egyes pletykák szerint nem 2018-ban, hanem már ebben a szezonban, a gyengén teljesítő Jolyon Palmer helyére. A brit versenyzőt kérdezték erről, ő csak annyit válaszolt: hét versenye van arra, hogy bebizonyítsa, helye van a Forma-1-ben.

Fotó: Europress/DPA/Hoch Zwei

Ajánlott videó

Olvasói sztorik