Forma-1

Még idén kirúghatja versenyzőjét a Forma-1-es csapat

Jolyon Palmer nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeket a Renault-nál ebben a szezonban, és, ha igazak a hírek, akkor már idén elveszítheti a helyét a Forma-1-ben. A motorsport.com szerint az októberi Malajziai Nagydíjon már nem ő, hanem Carlos Sainz Jr. vezetheti az egyik Renault-t, akit jövőre amúgy is kölcsön szeretne venni a francia istálló a Toro Rossótól.

Sainz helyére pedig Pierre Gasly érkezhet, aki jelenleg a Super Formulában versenyez, hat futamon van már két győzelme, az összetettben a második helyen áll.

Igen, hallottam, hogy a háttérben zajlanak az egyeztetések. A következő pár napban majd okosabbak leszünk, mindenesetre fantasztikus dolog lenne ez nekem, az álmom a Forma-1 és keményen dolgozok, hogy egy nap eljussak oda

– mondta a motorsport.com megkeresésére a 21 éves francia.

Jolyon Palmer tavaly és idén is a Renault-ban versenyzett, ám eddig mindössze egyetlen pontot tudott csak szerezni. Ebben az évben még egyet sem. Ezzel szemben a csapattársa, Nico Hülkenberg már 34-nél jár, nem csoda, ha a csapatvezetők csalódásként élik meg a 26 éves brit teljesítményét.

Úgyhogy könnyen megeshet, hogy Palmer a hétvégén, Szingapúrban vezeti utoljára a Renault-t.

Fotó: AFP/Andrew Boyers

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik