Forma-1

Újabb Schumacher igyekszik a Forma-1-be

Senkinek sem kell bemutatni a Schumacher-testvéreket. Michael a sorozat koronázott királya, hétszer nyert világbajnoki címet, a hétvégéig rekorder volt a pole-ok tekintetében, 91 futamgyőzelme pedig alighanem még nagyon sokáig csúcs lesz, a második Lewis Hamilton eddig 59 alkalommal állhatott a dobogó legtetejére.

Michael öccse, Ralf is lehúzott 11 évet a Forma-1-ben. 180 futamon állt rajthoz, hat futamgyőzelme van, összesen 27-szer állhatott dobogóra, kétszer is negyedik helyen zárt a világbajnoki pontversenyben.

És jönnek a „kis” Schumacherek a világ autósportjába. Micket, Michael Schumacher fiát talán már senkinek sem kell bemutatni. Gokarttal kezdte, versenyzett már a Forma-4-ben, idén a Forma-3-ban, legutóbb pedig az Belga Nagydíja előtt tett meg egy felvezető kört apja Benettonjával.

És hamarosan meg fogjuk tanulni David Schumacher nevét is.

Ő Ralf fia, még csak 15 éves. Viszont mi mást is csinálna, mint versenyezne, idén még gokarttal, jövőre azonban már a Forma-4-ben áll majd rajthoz, szóval unokabátyja nyomdokaiban halad.

Természetesen az a vágyam, hogy egy nap eljussak a Forma-1-be, és hogy egy jó csapatba kerüljek. Csodálatos lenne Mickkel ott lenni a rajtrácson. Két példaképem van: természetesen az édesapám, valamint a nagybátyám, aki minden idők legnagyszerűbb autóversenyzője. Édesapám is kiváló pilóta, de nem hasonlítanám magam, inkább csak magamra koncentrálok

– mondta a Sport Bildnek David Schumacher.

Happy with my first Formula 4 test with the team US Racing thanks for the good work and the nice day boys✅

David Schumacher (@davidschumacher1) által megosztott bejegyzés, 2017. Aug 22., 12:25 PDT

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik