Forma-1

Visszatérne a Porsche a Forma-1-be

A Porsche pénzügyi igazgatója megerősítette, hogy a stuttgarti gyártó 2021-től komolyan fontolóra veszi a Forma-1-es visszatérést, azonban csupán motorgyártóként. Lutz Meschke, az igazgatótanács és a pénzügyi bizottság helyettes elnöke találkozott Ross Brawnnal, illetve a sport többi főnökével az Olasz Nagydíj hétvégéjén.

Jelenleg elkötelezettek vagyunk a Formula-E-t illetően, viszont az F1 számunkra mindig érdekes lehetőség, olyan, amelyen sokat gondolkozunk. Úgy vélem, sikeres tárgyalásokon vagyunk túl az új motorral kapcsolatban.

– idézi Meschkét a motorsport.com.

A Porsche a szezon végén véget vet LMP1-es projektjének, mivel F1-es szintű büdzséhez képest kevés a bevételük megfelelő szponzoráció híján. Így kerülhetett képbe a Forma-1, s mivel a Formula-E-ben már elkötelezték magukat a 2019/20-as szezonra, leghamarabb 2021-ben térhet vissza a német gyártó.

A Porsche utoljára 1991-ben vállalt szerepet az F1-ben, vagyis 30 év után térhet vissza a motorsportok királyához.

 

Sean Bratches, az F1 kereskedelmi főnöke elmondta, a sportág új tulajdonosai is szeretnék, ha visszatérne a Porsche.

Egy olyan rendszert szeretnénk kialakítani, melyben több motorgyártó, a csapat és a márka is, ezáltal az üzleti lehetőségek is bővülnek.

Mindez azért is érdekes, mert az elmúlt napokban éppen a motorok körül állt a bál. A Hondával küszködő McLaren pilótája, Fernando Alonso állítólag megmondta az istállónak: nem vállalja a japán gyártó motorjával a következő idényt. Mindeközben a Renault sem vállalta a McLarenek motor-ellátását, ugyanis már három csapatnak készítenek motort (saját gyári csapatukon kívül a Red Bullnak és a Toro Rossónak) és már így is küszködnek.

Csavar a történetben, hogy az F1-nek pénzügyi érdeke, hogy a Honda maradjon és állítólag az lesz a megoldás, hogy a Toro Rosso lemond a Renault motorjáról a japánok javára. A jövőben hasonló helyzeteket oldhat fel, ha csakugyan több motorgyártó látná el a Forma-1-et.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik