Forma-1

Forma-1: Fernando Alonso kiakadt a monzai aszfaltra

A Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérőjét többórás csúszással, szakadó esőben rendezték meg. A győztes a karrierje 69. rajtelsőségét szerző háromszoros világbajnok brit, Lewis Hamilton lett, aki ezzel a sikerrel új rekordot állított fel:

soha, senki nem indult még hatvankilencszer a pole pozícióból a Forma-1 történetében.

A kétszeres világbajnok (2005, 2006), az utóbbi években a McLaren-Hondával csak szenvedő Fernando Alonso viszont nem inkább a felázott pálya miatt volt szomorú.

A célegyenes egyszerűen túl nedves volt. Ez az új aszfalt minden, csak nem F-1-es standard. Ilyen a világon nincs, hogy az egyenes egyik részénél ilyen, a másik részénél meg olyan a felület

– fakadt ki Alonso. Majd hozzátette, azt is ki kellene találni, hogyan szórakoztassák a nézőket egy ilyen, most például 2,5 órás halasztás alkalmával.

Borzasztó ez a helyzet, de az utóbbi években nem egyszer éltünk már át hasonlót. Ez rossz a nézőknek, a csapatoknak, mindenkinek. Remélem hamarosan látunk valamilyen megoldást erre a problémára, az emberek mozgó autókat akarnak látni a pénzükért, ami teljesen jogos elvárás. Amúgy a pályával nem volt baj, csak azzal az egyenessel

– zárta mondandóját a kétszeres világbajnok.

A futam vasárnap 14 órakor kezdődik, és a 24.hu-n is élőben követheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik