Forma-1

Ricciardo: Ha nem fizettek 10 millió dollárt, lelépek

Igen érdekes a helyzet a Forma-1-ben szereplő Red Bullnál, ugyanis hiába áll sokkal jobban a világbajnoki pontversenyben Daniel Ricciardo, a hírek többnyire csapattársáról, Max Verstappenről szólnak. Az istálló tulajdonosa, Dietrich Mateschitz ráadásul a minap azt mondta: szeretné, ha a holland lenne minden idők legfiatalabb világbajnoka. Ami ugye azt jelentené, hogy Ricciardót is legyőzi.

Szembesítették ezzel a kijelentéssel az ausztrált a hétvégi Olasz Nagydíj előtt, mire Ricciardo halálosan komolyan azt felelte:

Másnap felhívtam Dietrichet és azt mondtam neki: olvastam a nyilatkozatodat, ha nem fizettek nekem 10 millió dollárt, akkor lelépek.

Ekkor meghűlt a levegő, de az ausztrál csak viccelt. Azt mondta a news.com.au cikke szerint, hogy őt különösebben nem zavarja, mit írnak az újságok és a vezetőség nyilatkozatait sem veszi személyeskedésnek. Jó a kapcsolata a Red Bullal és úgy érzi, az eredményeivel bizonyítja, hogy mennyire jó pilóta.

Teljesen megértem a helyzetet. Max a legfiatalabb Forma-1-es versenyző, egy brand, akire lehet építeni. És hát ez mégiscsak egy üzlet, tudom én jól.

Fotó: Europress/AFP/Loic Venance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik