Forma-1

Verstappen: Már Alonsóval versenyzem

Max Verstappen kénytelen volt feladni a Belga Nagydíjat műszaki hiba miatt, ezzel pedig az idei szezon hatodik versenyén kényszerült idő előtt kiszállni az autójából. A hat befejezetlen versenyét ráadásul csakkétszer okozta ütközés, négy esetben az autó ment tönkre.

A vasárnapi kiesés különösen bosszantotta a Red Bull versenyzőjét, aki hazai közönség előtt vezethetett és az ötödik helyen állt, amikor a kocsi meghibásodott.

Mostanra a versenyek felét föl kellett adnom, ez hihetetlen. Ahogyan a rádión is mondtam, nem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Persze az elején csak megvonod a vállad, de mostanra már Fernandóval versenyzem a befejezetlen versenyek számában. Borzasztóan csalódott vagyok, különösen a rajongók miatt, akik megvették a drága belépőket, erre nyolc kör után kiestem. Erre nincsenek szavak.

– idézte az ESPN a belga pilótát.

Kirohanása után megkérdezték a versenyzőt, hogy mikor fogy el esetleg annyira a türelme, hogy otthagyja az istállót, erre “behúzta a kéziféket” a nyilatkozatában.

Őszintén mondhatom, hogy ilyesmin nem gondolkozom. Ezt csapaton belül, közösen kell megoldani, mert egy top csapattal ez nem történhet meg. Nagyon demotiváló, mert egész héten keményen dolgozol a sikerért, remekül megy az időmérőn, várod a versenyt, aztán nyolc kör után föladod.

Érdekesség, hogy a Red Bull másik pilótájának jól megy, nincsenek műszaki gondjai, sőt Belgiumban a harmadik helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik