Forma-1

Kimi Räikkönen szerződést hosszabbított a Ferrarival

A Forma-1-ben szereplő Ferrari kedden bejelentette, hogy egy évvel, a 2018-as szezon végéig meghosszabbította Kimi Räikkönen szerződését. A döntést a hivatalos honlapon hozták le, igaz, nem vitték túlzásba a dolgot, csak leszögezték két mondatban, hogy hosszabbítottak, marad még egy évet.

A 37 éves Räikkönen 2007 és 2009 között volt először a Ferrarinál, első évében megnyerte a világbajnoki címet. Ezután tett pár évnyi ralis kitérőt, majd a Lotusban volt két szezonja, 2013 óta szerepel ismét az olasz istállóban.

Az elmúlt négy évben 2015 volt a legjobb szezonja, akkor a negyedik helyen végzett a világbajnoki pontversenyben. Idén az ötödik helyen áll, 86 pont a hátránya a csapattársa, az élen álló Sebastian Vettel mögött. Ugyanakkor az új autó jobban fekszik neki, jó példa erre a monacói pole-ja is, de végül a Ferrari úgy taktikázott, hogy Vettel lett a futamgyőztes. Räikkönen a 2013-as szezonnyitó Ausztrál Nagydíj óta vár egy újabb futamgyőzelemre.

A Ferrari általában az Olasz Nagydíj hetén szokta bejelenteni az új szerződéseket, Räikkönen esetében most hamarabb megtörtént ez. Vettel szerződése is lejár az év végén, vele még meg kell egyezni. Az Olasz Nagydíj a jövő hétvégén lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik