Forma-1

Magyar Nagydíj: forróságra készüljenek a Mogyoródra látogatók

A pénteki szabadedzések ideje alatt gyenge futó zápor, vasárnap viszont érdemi csapadék maximum késő délután várható Mogyoródon a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztet: inkább kánikulára kell készülni, tartósan 30 fok feletti értékeket mutathat a hőmérő a hétvégén.

Az időjárás-előrejelző és veszélyjelző osztály Mogyoród térségére készített előrejelzése szerint pénteken a déli óráktól kis eséllyel kialakulhatnak futó záporok. A hőmérséklet maximuma 27 Celsius-fok körül alakul. Szombaton, a harmadik szabadedzés és az időmérőedzés napján, erős lesz a napsütés. Csapadékkal nem kell számolni,  és az előző napinál jóval mérsékeltebb lesz a légmozgás is. Hajnalban 19, délután 32 fok körül alakul a hőmérséklet.

A futam napján, vasárnap már a kora reggeli óráktól megnövekedhet a felhőzet. Ez többé-kevésbé egész nap jellemző lesz, a felhők sokszor szűrhetik, gyengíthetik a napfényt. A délután második felében alakulhat ki zápor, kis valószínűséggel villámlással kísérve. Hajnalban 19, délután 34 fok várható.

A 32. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnap kora délután, 14 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik