Forma-1

Forma-1: Három hónap elteltével robbant a gyűlölet Vettel és Hamilton között

A nemzetközi sajtó Daniel Ricciardo győzelme mellett főként Sebastian Vettel és Lewis Hamilton viszályáról írt a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíj másnapján.

A világbajnoki pontversenyben vezető Vettel (Ferrari) negyedik, legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton (Mercedes) pedig ötödik lett. Előbbi azért kapott egy boxban letöltendő 10 másodperces büntetést, mert az egyik biztonsági autós periódus alatt belecsúszott hátulról Hamilton autójába, majd a brit mellé hajtott, és oldalról is meglökte, miközben mindketten hevesen gesztikuláltak.

Olaszország:

La Stampa: Ütközés, büntetés és harag. Összecsaptak az aszfaltbetyárok, elfelejthetjük a mosolyokat és egymás kölcsönös méltatását. Három hónap elteltével robbant a gyűlölet Vettel és Hamilton között.

La Repubblica: Vettel megbocsáthatatlanul viselkedett, főleg négyszeres világbajnokként. A német az ámokfutó Zidane-ra emlékeztetett a 2006-os világbajnokságon. A kamikaze-akciót elsősorban önmaga bánhatta, mivel a kíméletes büntetés nélkül megnyerhette volna a futamot.

Anglia:

The Sun: Az azeri verseny Vettel és Hamilton veszekedése miatt marad emlékezetes. A ferraris szándékosan fegyverként használta az autóját, és belement Hamiltonba. Elfajult a vb-címért folyó versengés, az eddigi bajtársiasságot felejtsük el: ez már nyílt háború.

Daily Mirror: Vettelnek bocsánatot kell kérnie Hamiltontól és az egész Forma-1-től, mert rossz hírbe hozta a sportágat.

Franciaország:

L’Equipe: Hamilton és Vettel között hivatalosan is hadiállapot állt be. A folytatásban nem tompa pengével vívnak.

Svájc:

Blick: A labdarúgásban Vettel +utánrúgásáért+ vita nélkül piros lap járt volna. Kár, hogy a két szupersztár versengését megmérgezik a szavak.

Németország:

Bild: Szeretet és béke – ennek befellegzett a Forma-1-ben. Itt a háború. Bakuban olyan jeleneteket láthattunk, mint egy dodzsempályán.

Spanyolország:

El Mundo: Vettel, a huligán. A német megtámadta Hamilton Mercedesét a bakui káoszban.

El País: Vettel elvesztette az önuralmát. Az utóbbi évek legabszurdabb futama annyira őrült volt, hogy még egy ilyen tapasztalt pilóta is kijött a sodrából. A 19. körben elgurult a gyógyszere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik