Forma-1

Hamilton versenyzés helyett ezúttal a beszólogatásban tűnt ki

Sebastian Vettel nyerte a Monacói Nagydíjat vasárnap, pedig 40 körön át csapattársa, az élről induló Kimi Räikkönen haladt az első helyen.

A német pilóta egy kerékcserének köszönhetően előzött, majd meg is őrizte pozícióját. Finn kollégája nagyon csalódottan nyilatkozott a leintést követően:

Kihívtak, ennyi történt. Biztosan megvolt rá az okuk, nem nekem kell megválaszolni, miért akkor kellett mennem. Kimehetek én is bármikor, de csapatként dolgozunk, ha nem hinnék abban, amit kérnek tőlem, az elég komplikálttá tenné a dolgokat. Első és második helyet akartunk ma csapatként, ez sikerült is. Ami engem illet, előrébb akartam végezni.

Hamilton a BBC-nek nyilatkozva odaszúrt egyet a Ferrarinak, azt mondta:

Egyértelmű, hogy a Ferrari Vettelt választotta ki első számú pilótának, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb pontot szerezze. Ilyen versenyen nem lehet véletlen, hogy a stratégia a hátul álló versenyzőnek kedvez.

A Mercedesnek nem állt össze ez a versenyhétvége, Valtteri Bottas a harmadik helyről rajtolva lett negyedik, Hamilton pedig a 7. helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik