Forma-1

Räikkönen: Biztosan megvolt az oka annak, miért akkor hívtak ki

Kimi Räikkönen nem tudta és nem is akarta titkolni csalódottságát a Forma-1 Monacói Nagydíja után. A finn versenyző rajtolt az élről, féltávig vezetett is, de a kerékcserékből a csapattársa, Sebastian Vettel jött ki jobban, ő nyert végül a hercegségben.

Ez volt a Ferrari első monacói győzelme Michael Schumacher 2001-es sikere óta.

A futam után Räikkönen azt mondta, hogy neki ez a második nem számít. Nyerni szeretett volna, és persze a mostani helyezése sem rossz, de többet akart elérni. Amikor a csapat taktikájáról kérdezték, érezni lehetett, nem értett egyet azzal, ami történt:

Kihívtak, ennyi történt. Biztosan megvolt rá az okuk, nem nekem kell megválaszolni, miért akkor kellett mennem. Kimehetek én is bármikor, de csapatként dolgozunk, ha nem hinnék abban, amit kérnek tőlem, az elég komplikálttá tenné a dolgokat. Első és második helyet akartunk ma csapatként, ez sikerült is. Ami engem illet, előrébb akartam végezni.

– idézi az Autosport Räikkönent, aki nem akart további találgatásokba belemenni, azt mondta, majd a csapatmegbeszélés és a statisztikák kielemzése után ő is okosabb lesz.

Ez volt egyébként Kimi Räikkönen legjobb eredménye a mostani szezonban. Oroszországban állhatott még dobogóra, akkor a harmadik lett. A világbajnoki pontversenyben a negyedik helyen áll, az éllovas Vettel mögött 62 pont a hátránya.

Fotó: Europress/dpa/Hoch Zwei

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik