Forma-1

F1: Hamilton csúnyán felsült, nagyszerű időmérőt zárt a Ferrari

Szombaton rendezték a Monacói Nagydíj időmérő edzését. A délelőtti, harmadik szabadedzést Sebastian Vettel körrekorddal (1:12.395) nyerte Kimi Räikkönen előtt.

Romain Grosjean pördült meg a Mirabeau kanyarban, de szerencsére senkivel nem ütközött össze. Lewis Hamilton meglepetésre csak a 10. helyen jutott be a Q2-be. Max Verstappen volt a leggyorsabb az első etapban, a két Ferrari követte a fiatal hollandot Vettel, Räikkönen sorrendben.

Hamilton szenvedett a Q2-ben is, majdnem falnak csapódott, és hat perccel az etap vége előtt csak a 14. helyen szerénykedett. Räikkönen 1:12.231-es időt repesztett, a brit pilóta pedig kiesett. Nem tudta teljesíteni a gyors körét, mert Stoffel Vandoorne falnak csapódott, így el kellett vennie a lábát a gázról.

A Fernando Alonsót helyettesítő Jenson Button a 10. helyen kvalifikálta magát a Q3-ba.

1:12.296-os időt ment a finn pilóta a pole-ért folytatott verseny utolsó szakaszában. Öt perccel a vége előtt Daniel Ricciardo állt a második helyen, hét tizeddel volt lemaradva Räikkönentől.

Valtteri Bottas csak megszorongatni tudta ferraris honfitársát, aki ráadásul tovább javította idejét (1:12.178). Räikkönen 2008 után nyert ismét időmérőt, Vettel lett a második, Bottas pedig a harmadik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik