Forma-1

Hamiltoné a pole Spanyolországban, Alonso a 7. helyről rajtol

Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíjat megelőzően kétszer szerezte meg az első rajtkockát, futamot azonban csak egyet nyert, legutóbb, Szocsiban ráadásul csak a negyedik lett. Barcelonában már az elejétől kezdve érződött, hogy most javítani akar. Ő volt a leggyorsabb az első két szabadedzésen (a harmadik a ferraris Kimi Räikkönen), majd a Q1-ben és a Q2-ben is ő végzett az élen az időmérőn.

Utóbbival kapcsolatban ki kell emelni, hogy bejutott a legjobb tízben Fernando Alonso a McLaren-Hondával, ami kisebbfajta szenzáció.

Hamilton a Q3-ban is magához ragadta a kezdeményezést, de mint mindig, most is az utolsó másodpercekben dőlt el a pole-pozíció sorsa. Hamilton végül megőrizte az első helyet (1:19.149, ez az új pályacsúcs), ez pályafutása 64. pole-ja, már csak eggyel van elmaradva az örökrangsorban Ayrton Sennától. Nem lehet nyugodt, Sebastian Vettel megelőzte Valtteri Bottast, Raikkönen a negyedik.

Max Verstappen az ötödik, Max Ricciardo a hatodik, Fernando Alonso pedig a hetedik helyről rajtol! Sergio Perez, Felipe Massa, Esteban Ocon a legjobb tíz további sorrendje. (Fotó: Europress/DPPI/Florent Gooden)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik