Forma-1

Bottas: Ez egy kicsit szürreális

Ahogyan arról írtunk, Valtteri Bottas nyerte a Forma-1 Orosz Nagydíját. A Mercedes finn versenyzőjének korábban már tizenegy alkalommal volt dobogós, de nyernie most sikerült először, a 81. versenyén.

Kicsit szürreális ez az első győzelem, amit remélem még sok fog követni. Ez volt az egyik legjobb versenyem a pályafutásom során, úgyhogy nagyon boldog vagyok.

mondta a futam után a 27 éves pilóta.

Sok kritika érte eddig a szezonban a finnt, aki például az előző, Bahreini Nagydíjon az élről indulva csak harmadik lett. Most azt mondta, tudja magáról, hogy megvan benne a jó eredmény, az kell hozzá, hogy rendben legyen minden, és akkor neki is megvan az önbizalma. Ez a mostani egy jó visszajelzés volt számára.

Beletelt egy kis időbe, több mint 80 versenybe, de megérte a várakozást. Ezt a komoly lehetőséget a télen kaptam meg, olyan csapathoz igazolhattam, ahol reális esélyem van nyerni, köszönöm nekik

– utalt arra, hogy a télen őt szerződtette a Mercedes a világbajnok Nico Rosberg helyére, aki váratlanul visszavonult a győzelme után.

A Forma-1-ben 2013-ban debütáló Valtteri Bottas első négy szezonját a Williamsnél töltötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik