Forma-1

Verstappen: Elnézést kérek minden braziltól

Max Verstappen és Felipe Massa a Bahreini Nagydíj időmérő edzése után szólalkozott össze. Előbbi szerint kollégája feltartotta őt a Q3-ban, s mikor megkérdezték tőle, hogy megbeszélte-e a dolgot a rutinos versenyzővel, azt válaszolta:

Nincs sok értelme, mert ő brazil.

Massa válasza nem sokáig késlekedett, azt mondta:

Mondtam neki, vigyázzon arra, hogy mit mond, mert lesz még Brazil Nagydíj a szezonban.

A dél-amerikai ország szurkolói is felháborodtak az eset kapcsán a Red Bull és a pilóta pedig közleményt adott ki:

Úgy érzem, tisztáznom kell a szavaimat. Szenvedélyes versenyzőként nagyon csalódott voltam az utolsó szektor miatt, és elragadtattam magam. Nem állt szándékomban megsérteni a brazil embereket, akiket tisztelek, és akik mindig szívesen fogadnak, ha az országukba látogatok. Karrierem egyik fénypontja volt a tavalyi Brazil GP, különösen, hogy abban az országban történt, ami olyan legendákat adott nekünk, mint Senna, Fittipaldi vagy Piquet. Elnézést kérek minden braziltól, és nagyon várom már, hogy újra az országukban versenyezhessek

-idézi a közleményt az ESPN. Az autosport.com időközben megírta, hogy Massa elfogadta a Bahreinben falnak csapódott pilóta bocsánatkérését, úgyhogy helyreállt a világ rendje. A következő F1-es futamot április 30-án Oroszországban rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik