Forma-1

Ami a Ferrarinak álom, az a Mercedesnek katasztrófa

Ha szuperizgalmas nem is volt, mégiscsak úgy indult a Forma-1 2017-es szezonja, hogy még napokig fognak az Ausztrál Nagydíjról beszélni az emberek. Ehhez nem kellett más, mint az, hogy Sebastian Vettel a Ferrarival (amit idén Ginának becéz) lenyomja a Mercedes kettősét és megnyerje a szezonnyitót. Természetesen ezzel van tele a nemzetközi sajtó, de azért a legtöbb cikkírót visszafogottság jellemzi. Lapszemle.

Ausztrália:

Herald Sun: “A tündöklő Gina megtáncoltatta a babákat. Tökéletesen kezdődött Gina és Seb kapcsolata az Ausztrál Nagydíjon.”

The Age: “Lélegzetelállító előadásával Vettel a 2015-ös szezon óta az első futamgyőzelmet ajándékozta a Ferrarinak. A verseny azonban megmutatta, hogy az F1 mennyire függ a bonyolult technikától.”

Németország:

Berliner Morgenpost: “Vörös durranás. Vettel már az első futamon megtörte a Mercedes uralmát.”

Frankfurter Rundschau: “Vettel beköszönt. Gálaverseny után győzelem Melbourne-ben.”

Hamburger Abendblatt: “Vettel sikere vörös riasztás a Mercedes számára.”

Olaszország:

La Repubblica: “A vissza a jövőbe olasz változata. Újjászületés és feltámadás.”

Il Messaggero: “Ferrari – ez egy álom. És mindenekelőtt megváltás Sebastian Vettelnek. Nagy volt a nyomás rajta, mert régóta nem szállított győzelmet a Ferrarinak.”

Gazzetta dello Sport: “Elégedettség, de nem diadalittasság. Sebastian Vettel óriási ausztráliai győzelmével hatalmas örömet okozott a Ferrari szurkolóinak. De az előző szezon sebei még mindig égnek.”

Nagy-Britannia:

The Daily Telegraph: “Vettel győzelme előrevetít egy epikus harcot Hamiltonnal. A Mercedes három éve szorongatja a Forma-1-et, de a Ferrari tegnap különleges tempóval és csellel kiszabadult.”

The Guardian: “Vettel és a Ferrari megtette az első lépést a hosszú úton. A generáció két legjobbja igazi csatát vívott Melbourne-ben. Ezt a párharcot akár az egész szezon során élvezhetjük.”

The Sun: “Katasztrofálisan kezdődött a szezon Lewis Hamilton számára. A boxstratégia áldozata lett.”

Franciaország:

Le Monde: “Vannak vereségek, amelyek reményt adnak, ilyen Lewis Hamiltoné is. A Mercedes-pilóta, az Ausztrál Nagydíj favoritja a pole pozícióból rajtolt, majd második lett a ferraris Sebastian Vettel mögött.”

Le Figaro: “Vettel és a Ferrari újra a csúcson. A német 18 hónapos szünet után nyert ismét, s megelőzte a Mercedes kettősét Ausztráliában.”

Svájc:

Tagesanzeiger: “Rákoppintottak a Mercedes orrára. Sebastian Vettel révén a Ferrari 553 nap után ismét futamgyőzelmet ünnepelhetett.”

Fotó: Getty Images/Mark Thompson

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik