Forma-1

Lewis Hamilton tempóját nem bírják a többiek

Véget ért a találgatások ideje, elkezdődött a Forma-1-es szezon. Magyar idő szerint pénteken hajnalban, Melbourne-ben rendezték az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseit, az első a Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas rögtön jelezte, hogy a céljuk idén is a világbajnoki cím, egyéniben és a csapatok közt is.

Hamiltonnal a második szabadedzésen sem tudta tartani senki a tempót, a háromszoros világbajnok brit versenyző egyelőre kiemelkedik a mezőnyből, 1:23.620-as ideje jó fél másodperccel jobb, mint bárki másé. Csak míg az első tréningen a Red Bullok, most a Ferrarik loholtak ott a Mercedes mögött, Sebastian Vettel lett a második, Bottas a harmadik, Kimi Räikkönen pedig a negyedik.

Hamilton a második idejével több mint fél másodperccel megdöntötte (1:23.620 perc) a legendás Michael Schumacher 2004-ben felállított 1:24.125 perces körrekordját.

A második szabadedzésen többen is kicsúsztak a pályáról (például Max Verstappen és egy kicsit Räikkönen is), Jolyon Palmer pedig a gumifalhoz csapta a Renault-t. (Fotó: Getty Images/Clive Mason)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik