Forma-1

Verstappen: Ezzel a kocsival egy darabig nem nyerünk

max verstappen (Array)
max verstappen (Array)
A Red Bull még mindig szemtelenül fiatal holland versenyzője szerint nem elég versenyképes még az istálló autója a futamgyőzelemhez.

Egy hét múlva, a március 26-i melbourne-i futammal elrajtol a Forma-1-es világbajnokság idei szezonja. Nagyjából az erőviszonyokat is fel lehetett térképezni a tesztek során, ezt erősítette most meg Max Verstappen, a Red Bull pilótája. Szerinte az RB13 még nem elég gyors.

“Még várnunk kell, hogy meglássuk, mennyire vagyunk jók, és mire vagyunk képesek. Személy szerint nem gondolom, hogy versenyben leszünk a győzelemért, legalábbis most még biztosan nem. Sok minden változhat szezon közben, de most nincs esélyünk a futamgyőzelemre.”

Az Rb13 a negyedik leggyorsabb autó volt a barcelonai teszteken, a Ferrarit nem lehetett megverni,mögötte a világbajnok Mercedes és a Williams végzett. Max Verstappent az autosport.com idézte.

“Teljesen világos, hogy a Ferrari tett egy nagy lépést előre erre a szezonra. A Mercedes mindig ott lesz az elején, ez az elmúlt években így volt. Meg kell várnunk, Ausztráliában hogy sikerül az időmérő, utána látjuk a pillanatnyi formát, de nem gondolom, hogy azzal az elvárással megyünk oda, hogy a pole pozíciót megszerezzük. Szerencsére képesek vagyunk elkapni a ritmust szezon közben is, ahogyan tavaly láttuk, keményen kell dolgoznunk, hogy a Ferrarit és a Mercedest utolérjük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik