Forma-1

Az új tulajdonosok felráznák az Ecclestone irányítása alatt megfáradt Forma-1-et

Utcai versenyt rendeznének az Egyesült Államokban a Forma-1 új tulajdonosai. Chase Casey, az új többségi tulajdonos Liberty Media igazgatósági elnöke elmondta, többek között ezzel szeretné felrázni a száguldó cirkuszt, amely véleménye szerint a korábbi vezető, a 86 éves Bernie Ecclestone – aki szerinte egyszemélyes “show-t” rendezett – irányítása alatt megfáradt.

Casey hozzátette, a szokásos éves amerikai nagydíj mellett – melynek a texasi Austin ad otthont – New Yorkban, Los Angelesben, Miamiban vagy Las Vegasban rendeznének futamot.

A múlt héten a cég részvényesei és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai Liberty Media legyen az F1 többségi tulajdonosa. Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás, amely a jövőben a Formula One Group nevet fogja viselni, mintegy 8,5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket. Jelenleg 19,1 százalékos a részesedése, de ez március végére, az új szezon kezdetére 35,3 százalékosra nő, ezzel átveheti az irányítást.

A megállapodást az európai trösztellenes hatóságnak még jóvá kell hagynia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik