Forma-1

Megvan, kivel pótolná Rosberget a Mercedes

Amióta Nico Rosberg a megnyert világbajnoki cím megnyerése után bejelentette a visszavonulását, azóta tart a találgatás arról, ki lesz a Forma-1-ben szereplő Mercedesnél Lewis Hamilton csapattársa. Több név is felbukkant már a sajtóban, kezdve két olyan veteránnal, mint Fernando Alonso és Sebastian Vettel, vagy olyan újoncok, mint Pascal Wehrlein, vagy Esteban Ocon.

Na meg Valtteri Bottas, és a BBC értesülései szerint a Williams finn pilótája az elsőszámú kiszemelt.

Toto Wolff csapatfőnök már meg is kereste a Williamst, hogy engedje el a finnt, felajánlotta, hogy a 10 millió euróval kevesebbet kell fizetnie az istállónak a Mercedes motorért. A Williams ugyanakkor kikosarazta a Bottasért érkezett első ajánlatot.

A BBC úgy tudja, a tárgyalások még folynak, de a Williamsnek problémát jelent, hogy kivel pótolja a 27 éves versenyzőt. Az újonc Lance Stroll veszi át a visszavonuló Felipe Massa helyét, így kellene nekik egy rutinos versenyző is, ha komolyak a terveik a 2017-es szezonban. Márpedig azok.

Közben Paddy Lowe el akarja hagyni a Mercedest, pont a Williams kedvéért. A BBC úgy tudja, nagyon közel az egyezség. Ennek egyébként nincs köze a Bottas-szálhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik