Forma-1

Rosberg a visszavonulással milliárdokról mondott le

Talán már sikerült kihevernie a Forma-1 szurkolóinak azt a sokkot, amit Nico Rosberg bejelentése okozott, miszerint a világbajnoki cím megnyerése után visszavonult a sorozattól. Miközben azon megy a vita, hogy vajon ez volt-e a helyes döntés, illetve kivel pótolja majd őt a Mercedes, addig a motor1.com megvizsgált egy nagyon fontos dolgot.

Mennyi pénztől esik el a visszavonuló Rosberg?

Röviden: soktól. Merthogy a nyáron írt alá egy kétéves szerződést a Mercedesszel, évi 22,6 millió dollárt keresett volna. Ez forintban 6 milliárd 750 millió. Erre mondott nemet a visszavonulással.

Ez nem kevés pénz, azonban Rosbergnek talán nem kell majd nélkülöznie. 2006 óta Forma-1-es fizetést kapott, már újoncként 1,8 millió dollárt keresett, idén pedig már 15,5 millió dollárt kapott – a csapattárs Lewis Hamilton 30 milliót, plusz a bónuszok. A német több szponzori szerződése is lejár, de azért vélhetően lesznek olyan cégek, amelyek leszerződnek majd a friss világbajnokkal, akiről azt is rebesgetik, hogy adott esetben a Mercedes nagykövete lehet, azaz nem szakadna el végleg mostani munkáltatójától.

És persze azt se zárjuk ki, hogy a versenyzéssel nem hagy fel, csak egy másik sorozatban indul. Talán erre utalt, amikor azt mondta: a közeli jövőben találkozunk vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik