Forma-1

Lesznek következményei Hamilton trükközésének

Felért a csúcsra az örök második Rosberg

Bár Lewis Hamilton mindent megpróbált, Nico Rosberg második helyen végzett Abu-Dzabiban, így ő lett a Forma-1 2016-os világbajnoka. A brit versenyző próbálta lassítani a futamot vasárnap, hátha a többiek így meg tudják előzni majd Rosberget, de ez a taktika nem jött be. Ráadásul nem is aratott osztatlan sikert, Sebastian Vettel szerint piszkos trükk volt a háromszoros világbajnoktól.

A Mercedes vezetői a verseny hajrájában többször is próbálták meggyőzni Hamiltont, hogy emelje a tempót (még Paddy Lowe is rádiózott neki), a pilóta azonban azzal érvelt, hogy vezeti a versenyt, nem érti, miért kéne változtatnia. Most még az örömé a főszerep a Mercedesnél, Toto Wolff szerint lesz folytatása Hamilton makacsságának.

Kétféle gondolatok kavarognak a fejemben. Egyfelől a csapat érdekei elé helyezte a sajátját, ez ilyen egyszerű. Márpedig az anarchia nem működik egyetlen istállónál vagy cégnél sem. Másfelől ez volt az egyetlen esélye a világbajnoki címre

– mondta Wolff az Autosportnak és arról beszélt, hogy megoldást találniuk erre, mert bizony Hamilton húzása precedensértékű. De, hogy mi fog történni, azt még ő maga sem tudja.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője a védelmébe vette Hamiltont. Szerinte pont úgy viselkedett, mint egy focicsapat, amely járatja a labdát, esélyt sem adva az ellenfelének a labdabirtoklásra, ezzel végig a kézben tartva a meccset.

Semmi aljas dolgot nem csinált, vagy bármi olyat, ami szabályokba ütközne. Igazságtalan lenne kritizálni azért, ahogyan vezetett

– mondta Horner, aki Rosbergnek is gratulált, szerinte megérdemelte a világbajnoki címet.

Frissítés: az angol sajtó szerint akár ki is rúghatják Hamiltont a Mercedestől. Részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik