Forma-1

F1: A Magyar Nagydíjra is hatással lesz Ecclestone kudarca

Georg Seiler, a hockenheimi versenypálya igazgatója bejelentette, hogy 2017-ben sem lesz Német Nagydíj, miután eredménytelenül zárultak a tárgyalások Bernie Ecclestone-nal – számol be a motorsport.com.

Ezzel biztossá vált, hogy a 2017-es szezonban 20 futamot rendeznek, a mostani döntés a Magyar Nagydíjat is érinti, hiszen így július 23. helyett egy héttel később, 30-án bőgnek majd fel hazánkban a motorok.

Nem tudom, mikor térhet vissza a mezőny Hockenheimbe. Annyi világbajnokot adtak ennek a sportágnak, idén német csapat nyeri a konstruktőri pontversenyt, a Mercedes valamelyik – talán a német – pilótája meg fogja nyerni az egyéni versenyfutást, mégsem érdekli Németországot az ottani futam

-kesergett Ecclestone a motorsport.com-nak. A 2016-os szezon utolsó futamát Abu-Dzabiban rendezik, Nico Rosberg 12 pontos előnnyel vezet, és ha dobogós helyen végez az Egyesült Arab Emírségekben, akkor biztosan világbajnoki címet ünnepelhet.

Nemrég vált biztossá, hogy Malajziában 2018-ban rendeznek utoljára F1-es futamot, illetve Szingapúr is bizonytalan a szerződéshosszabbítást illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik