Forma-1

Michael Schumacher újra aktív a közösségi médiában

Nyilván nem személyesen ő, hanem a családja megbízásából indították el azt a facebook és instagram fiókot, amely a hétszeres F1-világbajnokot népszerűsíti.

A 47 éves sportember közösségi oldalainak fejlécén a “Keep fighting, never give up” üzenet olvasható, ami szabad fordításban valahogy így szól: “Harcolj tovább, soha ne add fel!”

Az oldal adminisztrátora bejegyzésében egyértelműsíti a célt:

Üdvözlünk mindenkit Michael oldalán, ahol szeretnénk megosztani az emlékeit. Mi lehetne a jobb kezdési időpont erre, mint Michael első világbajnoki címének az évfordulója.

Schumacher 1994. november 13.-án, az Ausztrál Nagydíjon, Adelaide-ben nyerte első címét.

Az év 16. utolsó futamán Mansell indult az élről, de a rajtnál visszaesett. Az élen Schumacher haladt, amikor a 35. körben az East Terrace kanyarban elkövetett egy hibát, kiszaladt a pályáról és nekikoccantotta autóját a betonfalnak. Amikor visszatért a pályára, Hill megpróbálta kihasználni a pillanatnyi megingást és belül elmenni mellette, a következő jobbkanyarban azonban összeütköztek.

Schumacher azonnal kiesett, míg Hill tovább tudott menni. Néhány pillanattal később az angol versenyző is a boxba hajtott, ahol megállapították, hogy az ütközés következtében eltört autója bal első kerékfelfüggesztése, és nem tudott továbbmenni.

Így lett a világbajnoki cím a 92 pontos Schumacheré a 91 pontos Damon Hill előtt.

(Fotó: facebook/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik