Forma-1

F1: Hamilton idei tizedik pole-ját szerezte Mexikóban

Magyar idő szerint szombat este Mexikóban folytatódott Nico Rosberg és Lewis Hamilton különversenye, melyet Forma-1-es világbajnokságnak is szokás nevezni.

Az időmérő első szakaszában a brit címvédő volt a leggyorsabb, a Q2-ben Max Verstappen pedig autózott nagyszerű időt, Nico Rosberg viszont csak az ötödik helyen jutott be a Q3-ba.

A mindent eldöntő etapban is bekezdett a fiatal holland, az élre állt egészen addig, amíg Hamilton 1:18.704-es időt nem repesztett. Ekkor Rosberg több, mint fél másodperccel volt lemaradva csapattársától, egy perccel a vége előtt mindkét Red Bull gyorsabb volt nála.

Verstappen tudott javítani az utolsó körén, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megverje Hamiltont. A német pilóta végül bekormányozta magát a második helyre, így ő is az első sorból indulhat vasárnap.

Eddig csupán egy versenyhétvégén tudták legyőzni az időmérőn a Mercedeseket, Monacóban Daniel Ricciardo szerezte meg a pole-pozíciót. Tavaly Rosberg indult az élről Mexikóban, holnap Hamilton rajtol majd az első helyről, idén már tizedszer. A német pilóta előnye 26 pont a világbajnoki pontversenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik