Forma-1

Ecclestone látványos hátraarcot csinált

Bár a Mercedes agyondiminálta ezt a Forma-1-es szezont is, annyi izgalom azért még maradt, hogy egyelőre nem dőlt el a világbajnoki cím sorsa. Három futam van még vissza, Nico Rosberg 26 ponttal vezet a világbajnok csapattárs, Lewis Hamilton előtt. Bernie Ecclestone a héten gondolt egyet és kicsit felrázta a közvéleményt:

azt mondta, a Forma-1-nek olyan bajnokra van szüksége, mint Hamilton

Sokan bírálták emiatt a kijelentés miatt, a csütörtöki sajtótájékoztatón is téma volt, Rosberg udvariasan csak annyit felelt az ezt firtató kérdésekre, hogy beszélt Ecclestone-nal és félremagyarázták a szavait.

Pénteken a 86 éves brit üzletember a Sky Sports Italiának nyilatkozva magyarázta meg a bizonyítványt. A véleményét tartja, de próbált kifarolni a témából, már Rosbergnek is nagyon örülne.

Az emberek mindig nekem esnek, ha azt mondom, Lewis a legjobb világbajnok a nagyközönség számára. Járja a világot, sok emberrel találkozik, televíziós műsorokban szerepel. Ez pedig szuper a Forma-1-nek. Ugyanakkor Rosberg új győztes lenne, ez nagyon fontos. Ráadásul sokat fejlődött, sokkal jobb versenyző, mint korábban

– hangzott Ecclestone nem túl meggyőző, de PC-korrekt nyilatkozata.

Nico Rosberg egyébként már a hétvégén világbajnok lehet. Ehhez az kell, hogy nyerjen, Lewis Hamilton pedig ne szerezzen egy pontnál többet.

Fotó: Getty Images/DPA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik